top of page

WILHELMINASTRAAT

De Wilhelminastraat gezien vanaf het begin van de straat in de richting van het park rond het kasteel. Dit was een straat die bewoond werd door de eenvoudige burgerij van Wijk bij Duurstede wat duidelijk te zien is aan de kleinere woningen.

 

Het kostte moeite om de plaats te vinden waar de oude foto werd gemaakt. Die plek is de Wilhelminastraat en het herkenningspunt is de boom die rechts breeduit over de weg hangt. Hoewel de Wilhelminastraat nog steeds gebruikt wordt voor bewoning, is er wel heel veel veranderd. Alle huizen zijn geheel vernieuwd en de weinige panden die behouden zijn gebleven, ziet u links op de foto. Eén daarvan is een atelier. Het is nu een bijzonder gezellig woongebied met een geheel eigen sfeer en veel van de bewoners wonen er al een levenlang.

 

In 1950 werd Wijk bij Duurstede verrast door hoog bezoek in de Wilhelminastraat, Koningin Juliana in hoogst eigen persoon. Slingers overal en de bewoners zaten gespannen te wachten tot ze de koningin zagen passeren. (Foto ingebracht door Jip de Rooij)

 

bottom of page