top of page

Luchtfoto genomen in de periode 1925 - 1930.

Luchtfoto van De Engk in 1970, met op de achtergrond De Frankenhof in aanbouw. Links de Dirk Fockstraat bedoeld als "stadsrand" en daarom met flats bebouwd.

Luchtfoto genomen op 7 november 1979.

Deze foto is in 1910 gemaakt waarschijnlijk vanaf Kasteel Duurstede.

 

PANORAMA'S

 

 

Luchtfoto gemaakt op 30 januari 1979.

Dit is niet alleen een luchtfoto maar ook een luchtspiegeling van het toenmalige college van B&W in 1973. Men wilde het "achterland" van Wijk bij Duurstede vergroten door het leggen van een brug over de Lek.

Luchtfoto gemaakt op 30 januari 1979.

 

Luchtfoto uit 1951.

Naar het zich laat aanzien is deze foto ongeveer in 1929 gemaakt. Helemaal boven boerderij van de familie van Buren. Later bewoond door de familie Paan aan de Steenstraat. Onderaan de blekerij aan Langs de Wal waar onder andere de was werd gedaan voor het E&E Gasthuis. (Informatie Henk Marchal)

Naar het zich laat aanzien is deze foto ongeveer in 1929 gemaakt.

Foto Vogelvlucht 11 uitvergroot: Op deze foto een boerderij(tje) ongeveer op de hoek Steenstraat/van Abcoudestraat. Daar woonde Weijman de doodgraver van de Rooms Katholieke begraafplaats. (Informatie Peter van der Linden)

Nog een vogelvlucht vanaf het kasteel, goed te dateren door de RK kerk. Te zien is hoe hier de Waterstaatskerk met peperbus in het voorjaar van 1937 wordt afgebroken om plaats te maken voor het huidige schip en de toren. Foto en tekst van Sander van Daal.

Deze foto is in juli 1992 door mijzelf (Coos van den Hoek) gemaakt. Grappig is om te vergelijken met dezelfde foto's elders op deze pagina's en de jaartallen naast elkaar te leggen. Zo zie je het beste wat er in de loop van de tijd allemaal is veranderd.

Wijk bij Duurstede in 1964. Foto Gert Schaap

Wijk bij Duurstede in 1968. Foto Gert Schaap

Weliswaar niet een echte panoramafoto maar toch laten we hem u zien. Een bijzonder leuk kijkje vanaf de donjon van het kasteel naar de Muntstraat.  Foto is in 1958 gemaakt. Geplaatst door Edo Janssen.

Luchtfoto van het kasteel, gemaakt in 1970 door KLM Aero. Grappig om het eens zo van vrij dichtbij van boven te zien.

Luchtfoto van het kasteel, gemaakt in 1970 door KLM Aero.

Gezicht op Wijk bij Duurstede van zuid naar noord. Boven de oude binnenstad is duidelijk de Zandweg naar Utrecht en rechts daarvan de Hoogstraat zichtbaar. Op de voorgrond de Lek met haar kribben en de Lekdijk en kasteel Duurstede. Foto dateert uit 1964 en is ook weer van KLM Aero..

Een luchtfoto uit 1924. Wel een heel oudje maar heel erg leuk om vanaf de lucht te zien hoe Wijk er toen bijlag.

Luchtfoto uit 1920.

Luchtfoto uit 1926.

Luchtfoto uit 1939.

Panoramafoto genomen vanaf de molen. Jaartal onbekend.

Luchtfoto uit 1937.

Panoramafoto genomen door Willem Bol in 2014.

Panoramafoto genomen door Willem Bol in 2014.Luchtfoto uit 1937.

Panoramafoto genomen door Willem Bol in 2014.Luchtfoto uit 1937.

Panorama vanaf de Stadstoren met -daar is-ie weer (!) - de Peperbus. Een precieze datering van de foto heb ik niet maar het dak en de angelustoren (het spitste torentje) van de RK kerk zien er nog zo nieuw uit dat de foto niet heel lang na 1907 zal zijn genomen. De pastorie is nauwelijks zichtbaar door de vele bomen en de Sint-Antoniusschool was er nog niet, dus de foto moet van voor 1921 zijn. Foto ingebracht door Sander van Daal

Panoramafoto genomen vanaf de molen Rijn en Lek. De foto is in de periode 1955 - 1960 genomen. In het midden is de seinpost van de sluis nog zichtbaar. Daaraan konden de schepen zien of er van de andere kant, vanuit de sluizen, boten de kruising naderden.

bottom of page