NIEUWSTRAAT

Nieuwstraat, gezien vanaf de Wilhelminastraat.Links op de hoek van Langs de Wal op nummer 23 heeft een stadsboerderij gestaan. Een eenvoudige straat, bewoond door oorspreonkelijk Wijkse mensen in een prachtige sfeer van saamhorigheid. De huisjes zijn circa 1952 gebouwd. (Informatie: Henk Knoop)

 

Veel van de huizen aan de Nieuwstraat zijn gerenoveerd. Dat geldt vooral voor de rechterzijde van de foto. Aan de linkerzijde is tegenwoordig een aantal ateliers gevestigd die een onderkomen hebben gevonden in de schuren en pakhuizen die er voorheen stonden. Enkele van de vele die zich in het centrum van Wijk bij Duurstede bevinden en die elke eerste zondag van de maand tijdens het zogenaamde “Culturele Rondje” vele bezoekers trekken uit de hele provincie. De Nieuwstraat is één van de rustiger straatjes in de stad.

Beleef de tijden van vroeger van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek en vergelijk met de tijden van nu. Geniet van alle leuke, interessante en aandoenlijke herinneringen van vroeger!

© 2017

Proudly created by Cosy Corner's websites

 

  • Wix Facebook page

Kijk ook de facebookpagina "Wijk Toen".

 

Klik het symbool links aan.