top of page

TOEN EN NU IN WIJK BIJ DUURSTEDE, COTHEN EN LANGBROEK

 

U kijkt nu naar een bijzondere website. Een website met heel veel wetenswaardigheden over de woonkernen van Wijk bij Duurstede van vroeger en nu. U kunt in woord en beeld vergelijken hoe het vroeger was met zoals het nu is. Maar u kunt ook luisteren naar herinneringen van mensen die u vertellen over vroeger tijden. Leuke, interessante en ontroerende verhalen die u verslag doen over gebeurtenissen zoals het vroeger ging. Blader er op uw gemak doorheen, u zult er ongetwijfeld van genieten. Het zijn o.a. weergaven van de inhoud van de boeken die op initiatief van het Wijks Literatuurfonds zijn uitgegeven.

 

Maar deze website is ook in een ander opzicht bijzonder. Hij is namelijk niet af en zal dat waarschijnlijk ook nooit zijn. Veel van de afbeeldingen die u tegenkomt zijn voorzien van een verklarende tekst. Maar ook heel veel zijn dat (nog) niet. Bovendien kunnen er nog heel veel afbeeldingen worden toegevoegd. En dat is waar u zelf een bijdrage kunt leveren. Want aan heel veel huizen en straten die u tegenkomt kleven herinneringen. En bovendien hebt u ongetwijfeld zelf ook nog afbeeldingen die u met anderen wilt delen.

 

Daarom doen wij een beroep op u. Hebt u eigen foto's en/of herinneringen die u wilt toevoegen stuur ze ons dan op via de contactpagina of de bijbehorende facebookpagina "Wijkse Weetjes" (zie rechts onderaan de pagina). Wij plaatsen ze dan bij de betreffende rubriek. En hebt u ansichtkaarten en/of ander beeld- of tekstmateriaal die u het waard vindt om te plaatsen, stuur die dan (als groot bestand) ook op via de contactpagina of facebookpagina. Wij plaatsen ze dan in de juiste plek.

 

Zo maken we er met z'n allen een echte Wijkse participatiewebsite van. Een website die uniek is en waar u zelf aan hebt meegewerkt. Een website die de goede dingen van vroeger terugbrengt naar het heden. Een website die heel veel plezier brengt aan de inwoners van deze prachtige regio. Van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek!

 

Veel kijk-, lees- en luisterplezier!

 

Coos van den Hoek

Bestuurslid Wijks Literatuurfonds

 

bottom of page